Ensimmäinen takana, toinen edessä.

Venemessujen ensimmäisestä viikonlopusta on selvitty ja viikkokin alkaa olla lopuillaan. Kuuluisa puolenmatkan krouvi on ohitettu, mutta kolme kovaa päivää on vielä jäljellä näytteilleasettajille. Monilla esittelijöillä alkaa olla takki tyhjänä ja perjantain koittaessa moni toivoisi messujen olevan jo ohi. Edessä on kuitenkin vielä viikonloppu, josta odotetaan tulevan vauhdikkaampi kuin aiemmin, sillä Disney on Ice ja muut isot tapahtumat veivät huomion lapsiin ensimmäisen viikonlopun aikana. Vielä kolme päivää ja sitten pääsee takaisin verstaalle!

Vaikka messuhallin kovalla betonilattialla seisominen käy selän ja jalkojen päälle hyvistä kengistä huolimatta on messuilla mukavaa ja on kiva nähdä tuttuja naamoja myyntipuuhien lomassa. Käytävillä ja ständillä vastaan tulee venealan ihmisiä ja myös tutuiksi tulleita messuvieraita, joista osa on vakioasiakkaita. Heitä on mukava kohdata, sillä helmikuussa yleensä alkaa uuden kauden suunnittelu ja näin myös veneen kunnostustyö pääsee alkuun yhteisten suunnitelmien muodossa. Vakioasiakkaat tietävät, että aikainen lintu Venetohtorin nappaa.

Vaikka väkeä ei ole ollut messuilla yhtä paljon kuin edellisinä vuosina on messuvieraita ajoittain ollut osastollamme kuin silakoita troolissa. Messuvieraat ovat saapuneet kuin suolapulssit Itämerelle. Hallissa saattaa olla pitkään hiljaista, mutta yhtäkkiä ryysis iskee. Parin tunnin päästä seuraa sitten toinen aalto.

Vene- ja moottoripyöräveron kaatuminen sai ansaittua huomiota messuhalleissa ja uutinen levisi esittelijältä toiselle kulovalkean tavoin. Messukeskuksen kuulutus asiasta sai ihmiset suorastaan riemuitsemaan ja halleissa raikuivat spontaanit aplodit sekä ilon kiljahdukset. On odotettavissa, että hallituksen päätös siivittää niin messuilla työskentelevät kuin vieraat iloiseen tunnelmaan alkavana viikonloppuna. Voihan nyt metrilakun oston asemasta haaveilla seisovansa suuremman huvijahdin kannella, joskus tulevaisuudessa.

Venetohtori on tavattavissa Vene 17 Båt –messuilla Maritimin osastolla 5g11 koko viikonlopun. Tule puristamaan kädestä ja kerro mitä voin tehdä veneellesi, jotta ensi kesä olisi entistä mukavampi kokemus. Helmikuun aikana tehdyt tilaukset ehditään suorittaa taatusti kevään aikana ennen veneilykauden alkua.